Varaa tila ja talon käyttö- ja toimintaohjeet

Tarvitsetko Pihlajamäen nuorisotalon tiloja käyttöösi?

Pihlajamäen nuorisotalo on mitä parhain ympäristö erilaisille tapahtumille ja kokoontumiselle. Voit varata nuorisotalolta tiloja toimintaa ja erilaisia tilaisuuksia varten. Nuorisotalon tiloista on varattavissa tanssi-/ liikuntasali, ateljee, bändihuone, monitoimitila ja keittiö. Talolle on esteetön kulku.


Tilojen esittely

Bändikämppä

Bändikämpällä on basso- ja kitaravahvistimet sekä äänentoistolaitteet (rummut, kitara ja pari sähkökitaraa löytyy myös, mutta ne ovat aika huonokuntoisia).

 

Tyttöjen huone

 

Ateljee/kokoustila

ateljee2

Tilaan mahtuu noin 20 henkilöä.

 

Liikuntasali

Sali liikuntaa, tanssia, juhlia tai kokouksia varten. Salissa on iso peili ja tuoleja noin 80 hengelle.

 

Keittiö

Hyvin varusteltu keittiö.

 

Monitoimitila

Monitoimitilassa on tietokoneita, biljardipöytä, tv ja pelikonsoleita.

Pelihuone

Biljardipöytä

Aula

 

Majoitustalo

Lopetimme majoitustalotoiminnan tammikuussa 2018.

 

Tiloja voi varata yksittäisiin tapahtumiin tai säännölliseen käyttöön

Ensisijaisesti tilojen käyttövuoroja jaetaan helsinkiläisille nuorten ryhmille ja nuorisojärjestöille, joille tilojen käyttö on maksutonta. Voit varata ja vuokrata tiloja muuhunkin käyttöön, jolloin maksu määräytyy nuorisolautakunnan hyväksymän hinnoittelun mukaan. Tilojen käyttömaksut seuraavalle vuodelle vahvistetaan edellisen vuoden keväällä.

Tiloja on mahdollista varata sekä yksittäisiin tapahtumiin että säännölliseen käyttöön. Säännölliset käyttövuorot toimintakaudelle 7.8.–31.5. haetaan huhtikuun viimeiseen arkipäivään mennessä. Hakemuksessa ilmoitetaan syys- ja kevätkauden todelliset aloitus- ja lopetuspäivät, sekä kaikki mahdolliset muutokset. 15.9.2017 mennessä haetaan vuoden 2018 leiri- ja kurssikeskusvuorot sekä kesävuorot nuorisotiloihin (mm. järjestöjen päiväleirit).

Yksittäisten käyttövuorojen kohdalla, otathan yhteyttä nuorisotalolle hyvissä ajoin sopiaksesi tilan varaamisesta.

Tilojen käytön ja toiminnan maksuperusteet ja hinnat 2017

 

Mikäli olet kiinnostunut varaamaan tiloja, toimi seuraavien ohjeiden mukaisesti:

 1. Tarkista vapaat käyttövuorot: varaamo.fi-palvelusta tai soita talolle numeroon 09 310 89082
 2. Selvitä, mihin maksuryhmään kuulut ja tutustu ehtoihin: Hinnasto
 3. Ota yhteyttä Pihlajamäen nuorisotalolle soittamalla numeroon 09 310 89082 tai laita viestiä osoitteeseen pihlajamaen.nuorisotalo@hel.fi ja kerro milloin tarvitsisit tilan/tilat käyttöösi.
 4. Lähetä käyttövuorohakemus täytettynä nuorisotalolle osoitteeseen: Pihlajamäen nuorisotalo, Moreenitie 2, 00710 Helsinki tai lähetä hakemus sähköpostitse osoitteeseen pihlajamaen.nuorisotalo@hel.fi.

Kaikissa tilan vuokrausta koskevissa kysymyksissä voit olla yhteydessä Viikin nuorisotyöyksikön vastaavaan nuoriso-ohjaajaan Erkki Laukkaseen ensisijaisesti sähköpostitse erkki.laukkanen@hel.fi (tai puh. 09 310 71571).

 

Nuorisotalojen toimintaohjeet

Nuorisotalon käyttö- ja toimintaohjeisiin tutustumalla tiedät miten talossamme tulee toimia. Tilojen käytöstä tehdään avaimen luovutuksen yhteydessä täysi-ikäisen allekirjoittama omatoimisen käytön sopimus nuorisopalveluiden kanssa.

Otathan huomioon, että talossa saattaa toimia samanaikaisesti useampia ryhmiä ja talon vuokraaminen kokonaisuudessaan yksityiskäyttöön onnistuu vain poikkeustapauksissa. Talon eri tilojen yhtäaikainen käyttö tarkoittaa sitä, että yleiset tilat ovat kaikkien käytettävissä.

Nuorisopalveluiden toimipaikoissa tavoitellaan kestävää elämäntapaa, joka edellyttää kaikilta käyttäjiltä vähintään jätteiden lajittelua, turhan energiakulutuksen ja kertakäyttöastioiden välttämistä.

Tiloihin pääsee esteettömästi ja käytettävissä on myös inva-wc.

Langattomat verkot ovat: StadiNet, munstadi tai Helsingin kaupungin wlan.

Nuorisotalo ja sen piha-alueet ovat päihteettömiä alueita ja noudatamme savuttoman Helsingin periaatetta.


Tilavarauksen peruutusehdot ja hinnan kohtuullistaminen

Tilavarauksen voi perua veloituksetta kaksi viikkoa ennen varauksen alkamista. Myöhemmin tehdyistä peruutuksista veloitetaan 50 euron peruutusmaksu. Jos vakituinen käyttövuoro on jäänyt peruuttamatta kaksi kertaa peräkkäin, on nuorisopalveluilla oikeus perua vuoro kauden loppuun saakka.

Osastopäällikkö voi perustellusta syystä päättää hinnan kohtuullistamisesta viranhaltijan päätöspöytäkirjassaan hakijan sitä kirjallisesti pyytäessä. Päätökset toimintakauden säännöllisistä varauksista pyritään tekemään toukokuun loppuun mennessä.

 

Uutuus! Varaamo.hel.fi-tilanvarausjärjestelmä avautuu kaupunkilaisten koekäyttöön

Varaamo-tilanvarausjärjestelmässä voi nyt kuka tahansa varata netissä käyttöönsä kätevästi Helsingin kaupunginkirjaston, nuorisopalveluiden ja varhaiskasvatusviraston kokoustiloja, laitteita ja erilaisia välineitä. Nuorisopalveluista mukaan lähtee muutamia nuorisotaloja. Lue lisää: Varaamo.hel.fi

Nuorisopalveluilla on noin sadan toimipaikan verkosto ympäri kaupunkia, joista järjestöt ja ryhmät voivat hakea käyttövuoroja.

 

Tervetuloa talollemme!

Haluamme antaa teille mahdollisimman hyvät ennakkotiedot Pihlajamäen nuorisotalon palveluista ja mahdollisuuksista. Jos teille jää vielä tämän ohjeen lisäksi kysyttävää, voitte kysyä sähköpostitse (tai soittaa) kaikissa vuoroonne liittyvissä käytännön asioissa.

Varausvahvistuksen saatuanne ottakaa yhteyttä nuorisotalon henkilökuntaan hyvissä ajoin ennen vuoron alkua sopiaksenne tilojen käytön perehdytyksestä, avaimen hausta, sekä tilojen omatoimisen käytön sopimuksen allekirjoittamisesta. Huomioithan, että sopimuksen voi allekirjoittaa vain täysi-ikäinen henkilö, joka vastaa tilojen käytöstä.
Mikäli joudutte perumaan vuoronne, ottakaa yhteyttä mahdollisimman pikaisesti suoraan talolle.

Tiloja voi käyttää vain sovittuna aikana ja muusta käytöstä aiheutuneet kulut (esim. vartiointikulut) on korvattava. Myönnetty vuoro sisältää alku- ja loppuvalmistelut.
Otathan huomioon, että talossa saattaa toimia samanaikaisesti useampia ryhmiä ja talon vuokraaminen kokonaisuudessaan yksityiskäyttöön onnistuu vain poikkeustapauksissa. Talon eri tilojen yhtäaikainen käyttö tarkoittaa sitä, että yleiset tilat ovat kaikkien käytettävissä.

 

Saapuessanne talolle ja vuoronne aikana

 • Myönnettyjen vuorojen aloitus- ja lopetusaikoja tulee noudattaa.
 • Jokaiselta käyntikerralta ryhmä kuittaa käyneiden henkilöiden määrän sekä tilojen käyttöajan nuorisotalon järjestöpäiväkirjaan (löytyy keittiön tiskiltä tai ulko-oven viereiseltä pöydältä). Kuittaus pitää varustaa allekirjoituksella.
 • Vuorokäyttäjien tulee käytön jälkeen palauttaa tavarat ja huonekalut alkuperäisille paikoilleen. Omia tavaroita käyttäjät voivat säilyttää nuorisotalon tiloissa vain sovitusti. Tavaroiden säilyttäminen on omalla vastuulla, nuorisopalvelut ei korvaa varastettua tai vahingoitettua omaisuutta.
 • Kalusteissa tai talon rakenteissa ilmenevistä vioista tulee ilmoittaa henkilökunnalle. Talon puhelinnumero on 09 310 89082. Mikäli vika vaatii akuuttia huoltoa, voi ottaa yhteyttä huoltomieheen 0303 22333 (24h). Pienemmistä vioista voi myös ilmoittaa sähköpostitse (pihlajamaen.nuorisotalo@hel.fi).
 • Taloon tullessa tarkastakaa hälytysjärjestelmän poiskytkentä sekä lähtiessä päällekytkentä. Muista siis näyttää elektronista kulkukorttia talon sisällä olevalle lukijalle. Punainen valo lukijassa tarkoittaa, että hälytysjärjestelmä on päällä, vihreä valo tarkoittaa järjestelmän olevan poissa päältä.
 • Huolehdi, että talossa ei ole ulkopuolisia kävijöitä. Talolla on monia erinäisiä käyttäjiä ja tilojamme käyttävät myös vertaisohjaajat sekä tietokonehuonetta ylläpitävät 71 Gaming-peliryhmä. Kaikki asianomaiset liikkuvat talossa omilla avaimillaan.
 • Nuorisotalo on päihteetön paikka. Talossa tai talon lähialueilla ei saa käyttää päihdyttäviä aineita. Tupakkatuotteet ovat myös päihdyttäviä aineita.
 • Huolehdi, että tilankäyttönne vastuuhenkilö on tietoinen seuraavista asioista:
  • Alkusammutuskaluston sijainti ja toimivuus (salin ilmoitustaululta löytyy talon pohjapiirros, johon on merkitty alkusammutuskaluston sijainnit)
  • Turvallisuus- ja pelastussuunnitelma löytyy myös salin ilmoitustaululta
  • Ensiapukaapin sijainti (keittiössä)
  • Avotulen teko ja kynttilöiden (myös tuikkujen) polttaminen on ehdottomasti kiellettyä!

 

 • Jokainen tilojen käyttäjä tarkastaa käytön päätteeksi:
 • Rakennus on tyhjä
 • Ovet ja ikkunat on suljettu (myös salissa oleva ulko-ovi kunnolla kiinni!)
 • Siirretyt tavarat ja huonekalut on laitettu takaisin paikoilleen
 • Sähkölaitteet ovat pois päältä
 • Kylmälaitteiden ovet ovat kunnolla kiinni
 • Valot on sammutettu
 • Hälytysjärjestelmä on kytketty päälle
 • Ulko-ovi menee takanasi kunnolla kiinni

Talon henkilökunta opastaa sinua mielellään talon käyttöön liittyvissä asioissa!

 

Vuoronne jälkeen
• Toivomme, että teille jäi mukavat muistot nuorisotalolta.

 • Yksittäisten käyttövuorojen kohdalla palauttakaa avaimet takaisin talolle mahdollisimman pian.
  • Mikäli käyttövuoronne on maksullinen, lähetämme laskun tilan käytöstä noin kuukauden sisällä vuoronne päätyttyä.

Palaute
Tarkoituksenamme on palvella käyttäjiään mahdollisimman hyvin heidän tarpeidensa mukaisesti. Pyrimme jatkuvasti kehittämään tiloja ja siksi käyttäjien toiveet, tarpeet ja kokemukset ovat meille tärkeitä.

Toivomme teiltä palautetta käyttövuoronne onnistumisesta ja ideoita tilojen kehittämiseksi. Kiitämme jo etukäteen vaivannäöstänne. Voitte lähettää palautteenne sähköpostitse tai jättää avainten luovutuksen yhteydessä.