Työpajat

 

Työpajat tukevat lyhytelokuvan työstössä, ja ne järjestetään Pihlajamäen nuorisotalolla tiistaisin 20.3.-24.4 klo 17-21. Työpajat ovat kilpailuun osallistuville vapaaehtoisia.

 

20.3.  Tutustumis-/motivaatio -paja. Katsotaan YouTube – videoita, sekä tutustaan ominaisuuksiin (bannerit, creator studio, kanavan luonti jne.) – Kuvataan kaikki video, jossa kerrotaan itsestämme (15 min. aikaa) Annetaan pieniä vinkkejä videon tekoon.

27.3.  Käsikirjoitus- & kalustoontutustumispaja. Suunnitellaan teoksia. Voi ottaa inspiraatiota lempivideoistaan jne. Tuotoksien käsikirjoitus auttaa kaluston valitsemisessa.

3.4 .   “Nyt aletaan tekemään” -paja. Aletaan kuvaamaan suunniteltuja videoita. Voidaan myös jatkaa käsikirjoittamista, jos se jäi pahasti kesken viime kerralla.

10.4.  Editointipaja. Muokataan ja leikataan kuvaamia teoksia. Voidaan myös jatkaa kuvaamista, jos siihen on tarve.

17.4. Loppukevennyspaja. Katsotaan yhdessä tekemiämme videoita ja viimeistellään niitä, jos on tarve. Pidetään loppukevennys, keskustellaan pajasta, millainen fiilis jäi, mitä uutta opittiin jne. Paikan päälle pientä purtavaa ja chilli meininki.

24.4. Äänipaja

Äänipajan idea on tukea ja kehittää taitoa sekä innovatiivisuutta lyhytelokuvan äänisuunnittelussa ja äänituotannossa. Äänipajan teemoja ovat: Lyhyelokuvan äänisuunnittelun idea, äänitys kentällä ja huoneessa, digitaalisen elokuvaäänen muokkaus äänenkäsittelyohjelmilla, äänileikkaus, kuvan ja äänen synkronointi sekä ääniraidan viimeistely. Paikalla olevia työvälineitä saa kokeilla ja sana on vapaa. Tervetuloa!

 

Työpajoja ohjaa

Alharith Obaid ja Hassan Maikal (20.3-17.4.) ja Tommi Niskanen (24.4.)