RuBuFest Pihlajamäen nuorisopuistossa 4.5.

Vietimme tuulista perjantaipäivää viikko sitten nuorisopuistossa RuBuFestin merkeissä 4.5.2018. Olimme kutsuneet paikalle alueen koulujen kasiluokkalaisia osallistumaan RuutiBudjetti-prosessin tiedonkeruu-vaiheeseen.

Viime vuosien tapaan olimme kehitelleet erilaisia pisteitä, joissa nuorilta kysyttiin erilaisia asioita. Olimme jo viime vuonna pallotelleet nuorisotyöyksikkömme kesken unelma-teemaa ja tänä vuonna se päätettiin toteuttaa.

RuBuFestin teema oli siis unelmat ja pisteitä oli: Unelmien nuorisotalo, Unelmien koulu, Unelmien Helsinki ja Unelmien harrastus. Näiden lisäksi oli Sana on vapaa-piste, missä nuoret pääsivät kertomaan asioita, joita ei muiden pisteiden aikana päässeet kertomaan (ns. jos jokin asia jäi vielä hiertämään, mihin haluaisi vaikuttaa, mutta muut pisteet eivät sitä täysin mahdollistaneet).

Päivä meni oikein mallikkaasti ja saimme todella paljon materiaalia nuorilta, jota lähdemme työstämään nuorten kanssa sitten seuraavassa työpaja-vaiheessa perjantaina 25.5.2018.

RuutiBudjetti-prosessin tarkoitus on siis kuulla suoraan nuorilta mitä he haluavat ja se käydään läpi joka vuosi alueen koulujen nuorten kanssa (viimeiset kaksi vuotta olemme keskittyneet juuri kasiluokkalaisiin, mutta kaikki vaikuttamisesta kiinnostuneet nuoret ovat tietysti tervetulleita mukaan). Prosessiin mukaan yritetään kannustaa eritoten sellaisia nuoria, jotka eivät ole aikaisemmin pitäneet vaikuttamista itselleen tärkeänä tai edes mahdollisena. Ruudin kautta vaikuttaminen on tehty mahdollisimman helpoksi nuorelle. 

Lisää infoa Ruudista saat TÄÄLTÄ 

Ja tietysti myös nuorisotalolta 🙂