RuutiBudjetti-työpajasta

Tänään työskenneltiin nuorten kanssa RuutiBudjetti-työpajan parissa Viikin nutalla.

Päivä alkoi aamupalalla, jonka jälkeen nuorille kerrottiin mistä työpaja-päivässä oli oikein kyse. Aamupalan jälkeen mentiin pienryhmiin, joissa nuoret saivat ideoida ehdotuksia. Tässä vaiheessa vain taivas oli rajana! Nuorille on tärkeää painottaa, että on täysin ok haluta asioita ja myös vaatia niitä. On tärkeää osata unelmoida.

Nuoret saivatkin aikaan äärettömän hienoja ehdotuksia, jotka seuraavaksi viedään äänestyksiin alueen kouluille muutaman viikon päästä. Äänestyksien jälkeen onkin neuvottelukunnan aika, missä viime kädessä nuoret päättävät mitä ehdotuksia lähdetään viemään eteenpäin Nuorisopalveluiden voimin ja mitä edistetään muilla keinoilla.

Päivän päätteeksi saimme vielä vieraan Ruudin Ydinryhmästä ja nuoret saivat kysellä kysymyksiä liittyen Ydinryhmään. Ehdokasasettelu on muuten alkamassa ihan kohta! Lisää infoa saa TÄÄLTÄ

Oli kyllä tosi kiva päivä, ihan nuortenkin mielestä, ei vain ohjaajien 😀 On äärimmäisen hienoa, että Helsingissä on Ruudin kaltainen järjestelmä, jonka avulla nuoret saavat konkreettisesti äänensä kuuluviin!

Jos vielä mietit, että mikä ihmeen Ruuti?… niin lue lisää TÄÄLTÄ